Olijfbomen voor de scherpste prijzen en eigen import.
0
Winkelwagen
€ 0,00

Olijfbomen in Nederland

Nederland mag dan wel niet het mediterrane klimaat hebben waar olijfbomen van nature gedijen, maar met de juiste zorg en aandacht kun je deze prachtige bomen met succes laten groeien in je eigen tuin. Ontdek hier alles wat je moet weten over het houden van olijfbomen in Nederland.

Olijfboomexpert heeft de olijfboomvariëteiten die beter bestand zijn tegen koude temperaturen geselecteerd. Dit zijn oa de variëteiten Olea europaea Lechin, Picual, Arbequina, Hojiblanca en Verdial.

Onderstaand een aantal tips om ervoor te zorgen dat u lang van uw olijfboom kunt genieten:
 

Planten in pot: Overweeg om de olijfboom in een pot te planten, zodat je de boom in de winter naar een beschutte locatie kunt verplaatsen. Dit biedt extra bescherming tegen koude en natte omstandigheden. 

Zorg voor goede afwatering:  Wilt u uw olijfboom in de volle grond planten, plant de olijfboom dan bij voorkeur in een verhoogde border in goed doorlatende olijfboomsubstraat/potgrond. 

Plaatsing en bescherming: Plaats de olijfboom op een zonnige locatie, bij voorkeur tegen een zuid muur die warmte vasthoudt. Dit kan helpen om een microklimaat te creëren dat gunstiger is voor de olijfboom.

Vorstbescherming: In strenge winters kun je extra bescherming bieden, zoals het inpakken met vliesdoekhoezen, jute in combinatie met een warmtekabel.

Water geven: Olijfbomen hebben niet veel water nodig en kunnen gevoelig zijn voor wortelrot. Zorg voor matige, maar consistente, watergift, vooral tijdens de groeiperiode. Olijfbomen in pot kunt u in de zomer een aantal keren per week flink water geven.

Voeding: Bemest de olijfboom bij voorkeur en in de zomer met een evenwichtige meststof. Bv healthy start mesttabletten. Volg de aanbevelingen op de meststoffenverpakking.

Snoeien: Snoei de olijfboom indien nodig om de vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar.

Met deze tips kun je genieten van de schoonheid van een olijfboom in je eigen Nederlandse tuin. Terwijl je de mediterrane sfeer naar huis haalt, ontdek je de vreugde van het laten gedijen van deze prachtige bomen, zelfs in een klimaat dat anders is dan hun oorspronkelijke thuisbasis. Veel plezier met het koesteren van je eigen stukje mediterraan paradijs!

Over ons

Olijfboomexpert.nl is een webshop gespecialiseerd in olijfbomen voor zowel binnen als buiten en onderdeel van Palmexpert.nl (bomen- en plantencentrum).

Update: privacy policy

Beoordelingen

Samen met onze andere webshops beoordelen klanten ons met een 9.6. Dit is niet gewoon goed, maar uitstekend. Wij zijn ook jouw graag van dienst. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan horen we dat graag. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW