Olijfbomen voor de scherpste prijzen en eigen import.
0
Winkelwagen
€ 0,00

Veelgestelde vragen - FAQ

Waar kan ik jullie bezoeken?

- Ons bezoekadres is : Koedijk 9a, 8147 RE, Giethmen (gemeente Ommen, Ov) Wij zijn geopend zonder afspraak van Dinsdag tm Zaterdag van 8.00 -17.00


Wanneer moet ik  mijn olijfboom snoeien?


- De beste periode om een olijfboom te snoeien is in het voorjaar, van maart tot april. Als de temperatuur constant boven de 15 graden Celsius is, gaat de olijfboom nieuwe scheuten aanmaken en zullen snoeiwonden sneller herstellen.

Hoe snoei ik mijn olijfboom?

- Knip alle dode takken uit de olijfboom.
- Snoei naar binnen groeiende takken weg, zodat de kroon meer licht binnen in krijgt.
- De lange verticale uitlopers kunnen worden afgeknipt.
- Snoei maximaal 1/3 deel van de kroon van de olijfboom weg. Knip je meer weg zal het langer duren voordat de kroon weer mooi vol wordt, ivm het kortere groeiseizoen in Nederland ten opzichte van het land van herkomst.
- Verwijder het opschot van de stam en de grond.
- Na het snoeien van de olijfboom is het verstandig om de olijfboom bij te mesten met bv healthy start mesttabletten, zodat de boom sneller een volle kroon zal ontwikkelen.


Zijn olijfbomen winterhard?

Olijfbomen zijn over het algemeen winterhard tot -6/-8 graden vorst overdag. In de nacht vriest het dan al -10/-12 graden. Jonge olijfbomen zijn kwetsbaarder. Bij strenge vorst is het belangrijk om de olijfboom te beschermen met jute, vliesdoek en een warmtekabel.

Welke verzorging hebben mijn olijfbomen nodig?

-Olijfbomen hebben regelmatig water nodig, vooral in de zomer tijdens droge periodes.  Bemest de olijfboom in het voorjaar en zomer en snoei dode takken. Bescherm de olijfboom in de winter bij extreme koude.

Hoe vaak moet ik mijn olijfboom water geven?
Water geven is afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Over het algemeen is het aan te raden ode grond gelijkmatig vochtig te houden. In de zomer is regelmatig water geven noodzakelijk.


Kan ik de olijfbomen online bestellen en laten bezorgen?

- Ja, je kunt olijfbomen eenvoudig online bestellen via onze website. Wij bieden ook transportmogelijkheid aan voor een handige levering aan huis. Wij werken met een huisvervoerder die al meer dan 15 jaar onze planten transporteert.

Hoe kan ik de juiste olijfboom voor mijn tuin kiezen?

- De juiste keuze hangt van factoren zoals de beschikbare standplaats in je tuin, de beschikbare ruimte en de bodemgesteldheid. Onze specialisten adviseren je graag op basis van deze criteria, zodat je de perfecte olijfboom voor jouw tuin kunt kiezen.

Kan ik jullie bezoeken?


-Ja, wij nodigen je graag uit om ons 11.000m2 bomen- en plantencentrum te bezoeken en je olijfboom zelf uit te zoeken. Op ons verkoopterrein vindt je niet alleen olijfbomen, maar ook : palmbomen, leibomen, steeneiken, kurkeiken, bamboe, leischermen, solitaire bomen, yucca’s, vijgenbomen, Italiaanse cipressen, bloembakken en nog veel meer om je tuin om te toveren in een Mediterraan paradijs.

Kunnen olijfbomen binnen in huis worden gehouden?

- Nee, over het algemeen niet, olijfbomen gedijen het beste buiten. Olijfbomen die binnen staan, zijn vatbaarder voor bladval, luis en afsterven, door gebrek aan daglicht.
Wil je toch een olijfboom binnen in huis plaatsen, kijk dan op onze website bij ‘olijfbomen voor binnen’. Dit zijn speciaal geprepareerde olijfbomen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Hoe kan ik de groei van mijn olijfboom bevorderen?


- Praktijken zoals regelmatig snoeien, de juiste voeding/bemesting, juiste standplaats en voldoende water geven kunnen de groei van je olijfboom stimuleren. Onze specialisten geven je graag advies op maat.

Verkopen jullie alleen maar olijfbomen?

- Nee, wij verkopen een heel breed assortiment Mediterrane bomen en planten, oa 
palmbomen, leibomen, steeneiken, kurkeiken, bamboe, leischermen, solitaire bomen, yucca’s, vijgenbomen, Italiaanse cipressen, magnolia, vormsnoei, albizia, potgrond, mesststoffen, bloembakken en nog veel meer om je tuin om te transformeren in een Mediterraans paradijs.

Waarom laat mijn olijfboom zijn blad vallen?

- Bladval bij een olijfboom kan meerdere oorzaken hebben;
  1 Gebrek aan zonlicht
  2 Langdurige natte periode, zoals najaar en winter. Er komen dan zwarte stippen op het blad voordat hij deze laat vallen.
  3 De boom te lang ingepakt laten zitten in de vliesdoek hoes. Pak een boom hooguit 2-3 weken in.
  4 Te weinig water. De bladeren worden eerst fel geel, voordat de boom ze laat vallen.

     In de meeste gevallen hersteld de boom in het voorjaar na het snoeien en bemesten zal hij nieuwe bladeren aanmaken.
 

Over ons

Olijfboomexpert.nl is een webshop gespecialiseerd in olijfbomen voor zowel binnen als buiten en onderdeel van Palmexpert.nl (bomen- en plantencentrum).

Update: privacy policy

Beoordelingen

Samen met onze andere webshops beoordelen klanten ons met een 9.6. Dit is niet gewoon goed, maar uitstekend. Wij zijn ook jouw graag van dienst. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan horen we dat graag. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW