Olijfbomen voor de scherpste prijzen en eigen import.
0
Winkelwagen
€ 0,00

We geven graag informatie voor de verzorging van olijfbomen. Eerst wat extra informatie over de olijfboom. De groei van de olijfboom is afhankelijk van een aantal factoren. De olijfboom komt oorspronkelijk uit de Middellandse Zee, dus hij houdt van zonlicht en warmte. Plant een olijfboom in voedzame goed gedraineerde grond op een zonnige beschutte plaats. Op olijfboomexpert.nl vindt u meststoffen en andere verzorgingsproducten die speciaal voor olijfbomen zijn ontwikkeld. Scroll verder naar beneden voor enkele andere tips qua verzorging zoals welke grond je het beste kunt gebruiken en hoe je een olijfboom kunt laten overwinteren in Nederland.Wat voor grond gebruik je voor olijfbomen

De olijfboom groeit het best op een kleihoudende grond in Spanje. In Nederland houdt de kleigrond echter te veel vocht vast in de winter, waar de olijfboom niet van houdt. Hiervoor heeft olijfboomexpert een eigen potgrond voor olijfbomen laten ontwikkelen, die het overtollige water snel af voert, maar toch een geconcentreerd mengsel aan micro organismen en kleimineralen bevat. Plant de olijfboom bij voorkeur in een verhoogde plantenbak in de tuin, of zet de olijfboom in een bloembak of sierpot, zodat u hem bij een natte winter makkelijk onder de carport kunt schuiven.

De olijfboom overwinteren in Nederland

Olijfbomen zijn Mediterrane bomen die niet dol zijn op natte koude winters. Ze kunnen behoorlijk vorst verdragen, maar als het langdurig strenger vriest dan -8 graden is het verstandig om de olijfboom te beschermen met een warmtekabel in combinatie met een fleece doek. Bij de bomen die in pot staan, is het verstandig om ook de buitenkant van de pot te beschermen met een aantal lagen noppenfolie. Dit om het invriezen van de wortels te voorkomen. De jongere olijfbomen kun je in de winter bij strenge vorst het best even binnen zetten op een lichte koele plek.


Over ons

Olijfboomexpert.nl is een webshop gespecialiseerd in olijfbomen voor zowel binnen als buiten en onderdeel van Palmexpert.nl (bomen- en plantencentrum).

Update: privacy policy

Beoordelingen

Samen met onze andere webshops beoordelen klanten ons met een 9.6. Dit is niet gewoon goed, maar uitstekend. Wij zijn ook jouw graag van dienst. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben dan horen we dat graag. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn  inclusief  BTW